AFGELAST: Actiebijeenkomst Arnhem

LET OP: Vanwege het coronavirus wordt deze activiteit uitgesteld naar een later moment. De nieuwe datum is nog niet bekend. Je kunt je nog wel opgeven, dan houden we je op de hoogte. 

Binnenkort is er een actiebijeenkomst in Arnhem rondom de (FNV) campagne voor een hoger minimumloon in Nederland.

Heb jij een baan met minimumloon of daar net boven? Of zit je in een uitkering? Krijg je AOW? Heb je het idee dat de boodschappen steeds duurder worden, maar je inkomen niet meegroeit? Terwijl de regering zegt dat de crisis voorbij is….

Twee miljoen mensen voelen op dit moment niets van de economische groei. Sterker nog, hun inkomen is in de afgelopen veertig jaar twintig procent minder waard geworden! En dat terwijl de winsten van grote bedrijven groter en groter worden. Nederland is gigantisch rijk. Die rijkdom gaan we eerlijker verdelen. Het minimumloon moet daarom om te beginnen naar 14 euro per uur. Daarmee stijgt ook het inkomen van mensen met een uitkering en AOW.

Door eerst lokaal steun op te bouwen, kunnen we daarna de krachten bundelen en bij de landelijke overheid erop aandringen dat het minimumloon daadwerkelijk verhoogd moet gaan worden. En dat is goed voor iedereen die het niet al te breed heeft, ongeacht leeftijd, geslacht, achtergrond of gezondheid. We moeten samen een vuist maken. Iedereen die dat wil kan bijdragen, in zijn of haar stad of regio. Ook in Arnhem!

Op deze actiebijeenkomst wordt de campagne (kort) toegelicht en is er ruimte voor vragen. Daarna gaan we bedenken wat er in Arnhem gedaan kan worden om te zorgen dat het minimumloon omhoog gaat. Wie wil, kan gelijk aan de slag met elkaar! We geven op deze avond direct een aanzet voor het vormen van een lokale groep.

Start 19:30 uur (inloop 19:00) einde rond 21:00 uur.

 • 19.00 tot uiterlijk 21.00 uur
 • FNV Vakbondshuis Arnhem
  Velperbuitensingel 8
  Arnhem 6828 CT
  Netherlands
  Google maps en route
 • Ruben Bres

Kom je ook?