Bus Voor14 naar Women's March

Veel vrouwen werken op plekken waar de lonen laag blijven – veel te laag. In winkels, de thuiszorg, schoonmaak. Het zijn vooral vrouwen die klappen opvangen van de bezuinigingen zoals de grote kaalslag in de zorg.

𝐃𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐬𝐥𝐮𝐢𝐭𝐞𝐧 𝐰𝐞 𝐨𝐧𝐬 𝐯𝐚𝐧𝐮𝐢𝐭 𝐍𝐢𝐣𝐦𝐞𝐠𝐞𝐧 𝐚𝐚𝐧 𝐛𝐢𝐣 𝐝𝐞 𝐕𝐫𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧 𝐌𝐚𝐫𝐬 𝐨𝐩 𝟖 𝐦𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐢𝐧 𝐀𝐦𝐬𝐭𝐞𝐫𝐝𝐚𝐦. 𝐆𝐚 𝐦𝐞𝐭 𝐨𝐧𝐬 𝐦𝐞𝐞!

In 1908 demonstreerden op die dag vrouwelijke textielarbeiders in New York voor hogere lonen, arbeidstijdverkorting en stemrecht. Een jaar later staakten migrantenvrouwen in de textielindustrie tegen hun afschuwelijke arbeidsomstandigheden.

𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐕𝐫𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧𝐝𝐚𝐠 𝐛𝐞𝐬𝐭𝐚𝐚𝐭 𝐚𝐥 𝐦𝐞𝐞𝐫 𝐝𝐚𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐞𝐞𝐮𝐰 𝐞𝐧 𝐛𝐥𝐢𝐣𝐟𝐭 𝐧𝐨𝐝𝐢𝐠. Ondertussen horen we van een politicus als Baudet dat ‘vrouwen in het algemeen minder excelleren in een heleboel beroepen en minder ambitie hebben...’.

Het is de hoogste tijd voor een ander geluid en echte stappen vooruit. 𝐇𝐞𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐡𝐨𝐠𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐦𝐮𝐦𝐥𝐨𝐨𝐧 – 𝐧𝐮 𝐦𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐝𝐚𝐧 𝐭𝐢𝐞𝐧 𝐞𝐮𝐫𝐨 𝐩𝐞𝐫 𝐮𝐮𝐫 - 𝐢𝐬 𝐛𝐫𝐨𝐨𝐝𝐧𝐨𝐝𝐢𝐠. Dat moet en kan beter. Daarom pleiten we voor een hoger minimumloon van veertien euro!

Een beter loon is een concrete verbetering voor de positie van vrouwen die werken in laagbetaalde banen, of voor vrouwen die afhankelijk zijn van een uitkering of een klein pensioen.

'𝑊𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑤𝑒𝑟𝑘𝑒𝑛𝑑𝑒 𝑣𝑟𝑜𝑢𝑤 𝑤𝑖𝑙, 𝑖𝑠 ℎ𝑒𝑡 𝑟𝑒𝑐ℎ𝑡 𝑜𝑚 𝑡𝑒 𝑙𝑒𝑣𝑒𝑛, 𝑛𝑖𝑒𝑡 𝑎𝑙𝑙𝑒𝑒𝑛 𝑜𝑚 𝑡𝑒 𝑏𝑒𝑠𝑡𝑎𝑎𝑛. 𝐷𝑒 𝑎𝑟𝑏𝑒𝑖𝑑𝑠𝑡𝑒𝑟 𝑚𝑜𝑒𝑡 𝑏𝑟𝑜𝑜𝑑 ℎ𝑒𝑏𝑏𝑒𝑛, 𝑚𝑎𝑎𝑟 𝑜𝑜𝑘 𝑟𝑜𝑧𝑒𝑛.' Vakbondsactivist Rose Schneiderman (1912)

  • Nijmegen Voor 14

Kom je ook?