Vijftig jaar geleden werd het minimumloon in Nederland ingevoerd door Bauke Roolvink van de ARP, een voorloper van het CDA.

'Met dankbaarheid mag worden vastgesteld dat nergens ter wereld zo een behoorlijke minimumloonregeling bestaat als in ons kleine land', zei de minister van gereformeerde huize toen.

Mede onder druk vanuit de andere voorlopers van het CDA - de KVP en CHU - werd het minimumloon vastgesteld op 60% van het gemiddelde inkomen – tegenwoordig zou dat €14 per uur zijn! Het huidige minimumloon van €9,54 per uur is echter nog maar 43% van het inkomen van de doorsnee Nederlander.

In juni stelde Tweede Kamerlid Evert Jan Slootweg: 'We mogen niet ontkennen dat ook in Nederland veel mensen onder de armoedegrens leven.' Volgens hem ligt de oplossing in meer steun voor voedselbanken. Maar is dat een duurzame oplossing of moet het minimum structureel omhoog?

Hoe denkt het huidige CDA over ons minimumloon? Zijn zij voor of tegen een verhoging naar €14 per uur? Wij spraken CDA-stemmers en politici. Lees hier het verhaal van de CDA-ers van nu.