Voor 14 euro per uur, omdat...

 

"omdat ik bittere armoede zie en zelf ervaar wanneer je door arbeidsongeschiktheid op een bijstands (ik) of Wajong (buur) uitkering bent aangewezen. Het is niet fair dat je dan moet zien te overleven, te kort komt, niet gezond fruit etc kunt kopen laat staan een bloemetje. Te treurig voor woorden."

"we in een neerwaartse cirkel zitten. Op dit moment rijd ik zonder rijbewijs naar mijn werk. Maar ik verdien zo weinig dat ik moet kiezen tussen een rijles of avondeten voor mijn kinderen."

"mijn vaste lasten ieder jaar sneller stijgen dan mijn salaris."

"ik jarenlang werk bij een bedrijf dat parttime banen heeft met een gemiddeld contract van 8 tot 14 uur p/w en waar je net boven het minimumloon betaald krijgt. Mijn hbo studie kon ik er niet mee betalen. Huisje boompje beestje is een droom dat al jarenlang uitgesteld wordt tenzij je 2 extra bijbanen hebt. Ik let extra goed op mijn gezondheid zodat ik straks als ik ouder wordt minder ziektekosten hoeft te maken, en ik geen last ben voor mij zelf of anderen. Ik vind het terecht om serieus te kijken naar een verhoging van het minimumloon, om Nederland ook in de toekomst leefbaar te maken voor toekomstige generaties."

“in een schatrijk land als Nederland iedereen fatsoenlijk rond moet kunnen komen."

"ik niet in een land wil wonen waar banken uitgekocht worden als ze op faillissement afstevenen, maar waar burgers de vinger krijgen van de overheid als ze om extra geld voor eten vragen."