Over Voor 14

Wat willen wij?

Wij willen dat iedereen gewoon kan leven in plaats van overleven. Dat iedereen zich vrij voelt in plaats van beperkt. Dat iedereen een fatsoenlijk inkomen heeft en mee kan doen.

Hier kunnen wij voor zorgen. Want Nederland is gigantisch rijk. En wij gaan er voor zorgen dat de politiek die rijkdom eerlijker gaat verdelen Dit begint bij een eerlijk minimumloon van 14 euro per uur. Hiermee stijgt ook het inkomen van mensen met een uitkering en AOW. Om een minimumloon van 14 euro te bereiken bouwen wij aan een sterke beweging die solidariteit en gelijkwaardigheid als grondwaarden heeft.

De grote ongelijkheid in Nederland wordt vooral gevoeld door arbeiders, door vrouwen, door mensen die lichamelijk niet voldoen aan de norm, door mensen van kleur. Daarom zien wij dat de strijd voor 14 euro onlosmakelijk verbonden is met feminisme, antiracisme en de strijd tegen iedere vorm van onderdrukking.

Om een minimumloon van 14 euro te bereiken bouwen wij aan een sterke beweging die solidariteit en gelijkwaardigheid als grondwaarden heeft.

Wat is er aan de hand?

Twee miljoen mensen voelen op dit moment niets van de economische groei. Mensen die het minimumloon verdienen zitten vast en kunnen niet meegroeien, niet meeprofiteren. Sterker nog, hun inkomen is in de afgelopen 40 jaar 20% minder waard geworden! En dit terwijl de winsten van grote bedrijven groter en groter worden. Dit accepteren wij niet langer. Wij zijn wakker en staan op tegen dit onrecht.

DOE ACTIEF MEE MET VOOR 14! MELD JE HIER AAN

Wat gaan wij doen?

Voor 14 laat deze oneerlijke verdeling niet meer toe. Wij zijn wakker, wij staan op en strijden voor een eerlijke verdeling. Nu zorgen de grote bedrijven er voor dat politici naar hen luisteren. Wanneer wij allemaal wakker worden en opstaan, gaan politici naar ons luisteren. Wij eisen dat zij de wet veranderen en het minimumloon verhogen tot 14 euro.

Word wakker, sta op, doe mee!

Voor vragen over Voor 14, kan iedereen contact opnemen met team@voor14.nl

PERS

Alleen pers kan contact opnemen met onze persvoorlichter Yvette de Vries voor verzoeken of vragen over Voor 14. Ze is te bereiken via yvette.devries@fnv.nl

Font size