25 jun, 2020

30 juni: een kado voor PostNL CEO

Wij zijn Postbezorgers Voor 14

Wij, Postbezorgers Voor 14, houden onze eerste actie! Deze vindt plaats op de verjaardag van onze CEO Herna Verhagen, a.s. dinsdag 30 juni.

In aanloop naar deze dag verzamelen we zoveel mogelijk Verjaardagswensen Voor 14, van postbezorgers uit heel Nederland. Jonathan heeft bijvoorbeeld dit op zijn kaartje geschreven:

‘Beste Herna, ik wens je een fijne verjaardag. Heel veel plezier in je huis dat betaald is door het werk van postbezorgers, die de laatste tijd hun gezondheid op het spel zetten om de post draaiende te houden. Verdienen die niet een fatsoenlijk loon als bedankje?'

En een aantal van ons is zich muzikaal aan het voorbereiden, kijk & luister maar:

Hoera voor Herna!

Volgende week dinsdag bieden we Herna, op haar verjaardag, de kaarten & de muziek aan.

Postbezorger is Held zonder Geld

Al vroeg in de Corona-crisis werden wij, de werknemers van PostNL, gebombardeerd tot helden, nog wel door onze werkgever zelf! Via een paginagrote advertentie in verschillende dagbladen sprak PostNL haar waardering uit voor ons werk in deze moeilijke tijd. Deze waardering stellen wij enorm op prijs.

Maar van waardering alleen kunnen wij niet leven. Waardering moet zich ook vertalen in een goed loon, dat in verhouding staat met ons verantwoordelijke werk. Dat is al jaren niet meer het geval. De held zit zonder geld. Daarom staan steeds meer postbezorgers op Voor 14: de FNV-campagne die een verhoging van het minimumloon eist, naar €14 per uur.

Meedoen?

Ben je postbezorger en wil je ook een kaartje sturen naar Herna? Neem dan contact op met Jesse Oberdorf via jesse.oberdorf@fnv.nl of via 06 21 71 32 75

Onze actieoproep tekenen kan natuurlijk ook:

TEKEN ACTIEOPROEP POSTBEZORGERS

Font size