48-uurs staking CAO Zorgvervoer & Taxi 17 en 18 februari

Op 17 en 18 februari staken we 48 uur lang voor een goede CAO Zorgvervoer & Taxi

Ruim 1200 chauffeurs staakten al voor een goede cao Zorgvervoer en Taxi. Dankzij jullie acties, kregen we 8% loonsverhoging voor elkaar. Maar we zijn er nog niet. Nog steeds lever jij loon in als je ziek bent. Nog steeds stijgt jouw loon niet genoeg mee met de stijgende prijzen van huur, brandstof en boodschappen.  

Zorgvervoer verdient beter. Daarom gaan we door.

Wie gaan er precies staken?

We roepen alle medewerkers van alle Zorgvervoer & Taxi bedrijven (m.u.v. de HAP-bedrijven) op tot staken. Ook medewerkers die in dienst zijn van een uitzendbureau. Klik hier of ga naar voor14.nl/taxistaking om je aan te melden. 

Waar moet ik heen als ik ga staken? 

Meld je tussen 09:00 en 12:00 uur als staker op één van onderstaande locaties. Je kunt alleen staken als je ingeroosterd bent. Je kunt je op vrijdag óf zaterdag komen melden als staker (voor één of beide dagen). Mocht je beide dagen staken, moet je beide QR-codes meenemen. Je hoeft dus niet op beide dagen langs te komen, als je twee dagen staakt.  

Er is een (kleine) kans dat deze nog enigszins gewijzigd wordt. Om te voorkomen dat je voor een gesloten deur staat, check deze pagina nog even voor je van huis vertrekt. 

 

Staken en Gedragsregels (klik hier)

Tijdens een staking gelden bepaalde regels voor werknemers en werkgevers. Zo mag er geen geweld gebruikt worden en is bedreiging niet toegestaan. Ook mag het werk van stakers niet worden overgenomen door niet-stakende collega’s of uitzendkrachten. Klik hier voor een volledig overzicht van de regels bij staken of ga naar https://www.voor14.nl/regels_taxi_staking.

 

Veelgestelde vragen over staken (klik hier)

Velen van jullie hebben nog nooit gestaakt. Staken kan spannend zijn, zeker als je niet zo goed weet wat je te wachten staat. Staken doe je nooit alleen en uiteraard heb je tijdens het staken steun aan je collega's en medewerkers van FNV. Wij geven je vast antwoord op de meest gestelde vragen rondom staken, zodat jij beter weet wat jou te wachten staat en wat jouw rechten zijn. Klik hier voor een overzicht met veelgestelde vragen of ga naar https://www.voor14.nl/faq_taxi_staking